Tikka Masala

 

Portioner i alt: 4
Kcal. pr. portion: 289 kcal.
Tilberedningstid: 60 min.

 

Ingredienser

Tærtebund:

Marinade til kylling:

  • Kylling bryst 500 gram
  •  Neutral yoghurt 130 gram
  •  Hvidløg 3 fede
  • Friskrevet ingefær 2 spsk. (24 gram)
  • Citronsaft 2 spsk.
  • Spidskommen 2 tsk.
  • Garam Masala 2 tsk.
  • Salt 1 tsk.

Sauce:

  • Tomat Passata 300 gram
  • Oma madlavningsfløde 250 gram
  •  Hvidløg 3 fede
  •  Løg 114 gram
  • Ingefær revet 24 gram
  • Sød Paprika 1 tsk.
  • Spidskommen 2 tsk.
  • Gurkemeje 1 1/2 tsk.
  • Chilipulver 1 tsk.
  •  Salt 1 tsk.
  • Stødt koriander 1 tsk.
  • Tomat pure 2 tsk.
  • Vand 1 dl
  • Rapsolie 1 tsk.

Instruktioner

  1. Vask og skær kylling i lige store tern, marinerer dem efterfølgende i alle de ingredienser som skrevnet under “marinade til kylling”.
    Kylling skal stå i marinade i minimum 2 timer gerne natten over.
  2. Tag kyllingen ud af køleskabet, og placer dem på et grillspyd eller madspyd.
  3. Kom kødspyddene i en forvarmet ovn i cirka 15 min på 180 grader varmluft.
  4. Skær løget, og hvidløg meget fint. Svits det derefter på en varm pande med olie. Indtil løgene begynder at svede.
  5. Kom tomatpure i, efterfulgt af tomat passata og vand. Lad det simre i cirka 10 min ved lav varme.
  6. Hæld madlavningsfløde med i panden, og lad retten simre yderligere i 2-3 min.
  7. Tag kyllingestykkerne af spyddet og kom dem ned i panden sammen med saucen. Lad retten simre yderligere i 10 min.

 

 

Comments are closed.