Tikka Masala

 

Portioner i alt: 4
Kcal. pr. portion: 289 kcal.
Tilberedningstid: 60 min.

 

Ingredienser

Tærtebund:

Marinade til kylling:

  • Kylling bryst 500 gram
  • ¬†Neutral yoghurt 130 gram
  • ¬†Hvidl√łg 3 fede
  • Friskrevet ingef√¶r 2 spsk. (24 gram)
  • Citronsaft 2 spsk.
  • Spidskommen 2 tsk.
  • Garam Masala 2 tsk.
  • Salt 1 tsk.

Sauce:

  • Tomat Passata 300 gram
  • Oma madlavningsfl√łde 250 gram
  • ¬†Hvidl√łg 3 fede
  • ¬†L√łg 114 gram
  • Ingef√¶r revet 24 gram
  • S√łd Paprika 1 tsk.
  • Spidskommen 2 tsk.
  • Gurkemeje 1 1/2 tsk.
  • Chilipulver 1 tsk.
  • ¬†Salt 1 tsk.
  • St√łdt koriander 1 tsk.
  • Tomat pure 2 tsk.
  • Vand 1 dl
  • Rapsolie 1 tsk.

Instruktioner

  1. Vask og sk√¶r kylling i lige store tern, marinerer dem efterf√łlgende i alle de ingredienser som skrevnet under ‚Äúmarinade til kylling‚ÄĚ.
    Kylling skal staŐä i marinade i minimum 2 timer gerne natten over.
  2. Tag kyllingen ud af k√łleskabet, og placer dem paŐä et grillspyd eller madspyd.
  3. Kom k√łdspyddene i en forvarmet ovn i cirka 15 min paŐä 180 grader varmluft.
  4. Sk√¶r l√łget, og hvidl√łg meget fint. Svits det derefter paŐä en varm pande med olie. Indtil l√łgene begynder at svede.
  5. Kom tomatpure i, efterfulgt af tomat passata og vand. Lad det simre i cirka 10 min ved lav varme.
  6. H√¶ld madlavningsfl√łde med i panden, og lad retten simre yderligere i 2-3 min.
  7. Tag kyllingestykkerne af spyddet og kom dem ned i panden sammen med saucen. Lad retten simre yderligere i 10 min.

 

 

Comments are closed.