Butter chicken er noget af det bedste, jeg serverer gerne denne ret med ris eller blomkålsris og kogte grøntsager som tilbehør.
Portioner i alt: 4
Kcal. pr. portion: 280 kcal.
Tilberedningstid: 60 min.
Ingredienser
Marinade:
- Kylling bryst: 380 gram (3 stk. kylling bryster)
- Løg: 114 gram
- Cremefraiche 18%: 3 spsk.
- Hvidløg: 1 stk.
- Gurkemeje: 10 gram 2 tsk
- Spidskommen: 2 tsk.
- Garam Masala: 2 tsk.
- Chili pulver: ½ tsk.
- Salt: 1 tsk.
Sauce:
- Oma madlavnings fløde 4%: 250 ml
- Tomat Passata: 300 gram
- Løg: 114 gram
- Smør: 15 gram
- Olivenolie: 1 tsk.
- Ingefær revet: 7 gram
- Garam Masala: 2 ½ tsk.
- Salt 1 tsk. (husk at smage til)
- Spidskommen 2 tsk.
Instruktioner
- Skyl, og skær dine kylling bryst i små ens stykker, cirka 2 fingers tykkelse.
- Kom alle ingredienserne under “Marinade” i en skål, og hæld dine kyllingestykker deri.
- Bland hele indholdet godt sammen, så kyllingen er dækket godt ind af cremefraiche og krydderierne.
- Lig kyllingen i køleskabet i cirka 40 min, gerne natten over hvis muligt.
- Tag en non stick pande (Det er her vi sparer nogen kalorier).
- Kom din olivenolie i, og varm panden godt op.
- Steg dine kyllingestykker, indtil de er halvfærdige, cirka 2 min på hver side, tag den færdige kylling og lig over på en tallerken.
- Skær dit løg i små skiver, eller tern det helt op til dig.
- Kom løg, og hvidløg i den samme pande som du har stegt kylling i. Svits løgene og hvidløget indtil løgene begynder og blive bløde.
- Kom smørret i, efterfulgt af alle krydderier under “Sauce”.
- Husk og fjern de små brændte stykker der kommer op (cremefraichen fra før)
- Når du har svitset krydderierne samme med løg, og hvidløg i 15 sekunder, hælder du din tomat passata i panden og lad hele retten simre i cirka 10 min.
- Når der er gået 10 min, fjerne du panden fra varmen, og lader tomatsaucen køle helt af.
- Når tomatsaucen er kølet helt af, hælder du det i en blender, og blender det helt fint!
- Hæld den blendet tomatsauce tilbage i panden, og tænd komfuret på middelvarme.
- Hæld din Oma madlavnings fløde i panden og smag til om saucen mangler salt.
- Kom dine kyllingestykkerne ned i panden, til den lækre sauce og lad det simre i cirka 15 min, indtil saucen begynder at boble og være dejlig tyk og cremet.Retten er klar til servering.