Verdens bedste italienske kødboller

Italiensk mad er virkelig noget helt specielt, og man går aldrig galt i byen med det.
Disse kødboller er noget helt specielle, selvom det er meget standard ingredienser man arbejder med, så vil den gode smag helt sikkert overraske dig!
Disse kødboller serveres med spaghetti eller måske i en Meat ball sandwich.

 

Portioner i alt: 5
Kcal. pr. portion: 260 kcal (5 kødboller).
Tilberedningstid: 60 min.

Ingredienser

  • Hakket oksekød 5-8% 500 gram
  • Rasp 40 gram
  • Æg 1 stk. (58 gram)
  • Fintrevet Parmesan ost 54 gram
  •  Tomat 150 gram
  •  Hvidløg 4 stk.
  • Olivenolie 1 spsk.
  • Passata 60 gram
  • Oregano
  • Salt 1 knivspids
  • Peber 1/2 tsk.

Instruktioner

  1. Tænd ovnen på 180 gram alm varme.
  2. Kom hakket oksekød, æg, rasp, parmesan ost, salt og peber i en skål, bland det godt sammen med hænderne, indtil farsen bliver glat og fast.
  3. Lav 28 ens kødboller af din fars, lig dem på en bradepande. Hvis din bradepande ikke er non Stick brug bagepapir.
  4. Kom dine kødboller i ovnen i cirka 30-35 min.
  5. Tag en pande frem, kom olivenolie i og varm den op.
  6. Skyl og skær dine tomater i skiver, og kom det i den varme pande, efterfulgt af hvidløg, og oregano.
  7. Svits tomaterne, og hvidløg i cirka 5 min ved middelvarme.
  8. Hæld passata i og lad det simre ved lav varme i cirka 10 min.
  9. Tag din tomatsauce af komfuret, og lad det køle af.
  10. Kom din tomatsauce i en blender, og blend det helt fint.
  11. Tag dine kødboller ud af ovnen, og hæld den lækre tomatsauce henover dem.
    Drys evt. lidt ekstra parmesan ost på toppen.

 

 

Comments are closed.