Butter Chicken

Butter chicken er noget af det bedste, jeg serverer gerne denne ret med ris eller blomkålsris og kogte grøntsager som tilbehør.

 

 

Portioner i alt: 4
Kcal. pr. portion: 280 kcal.
Tilberedningstid: 60 min.

Ingredienser

Marinade:

  •  Kylling bryst: 380 gram (3 stk. kylling bryster)
  • Løg: 114 gram
  • Cremefraiche 18%: 3 spsk.
  • Hvidløg: 1 stk.
  • Gurkemeje: 10 gram 2 tsk
  • Spidskommen: 2 tsk.
  • Garam Masala: 2 tsk.
  • Chili pulver: ½ tsk.
  •  Salt: 1 tsk.

    Sauce:

  •  Oma madlavnings fløde 4%: 250 ml
  • Tomat Passata: 300 gram
  •  Løg: 114 gram
  • Smør: 15 gram
  • Olivenolie: 1 tsk.
  • Ingefær revet: 7 gram
  • Garam Masala: 2 ½ tsk.
  • Salt 1 tsk. (husk at smage til)
  • Spidskommen 2 tsk.

Instruktioner

  1. Skyl, og skær dine kylling bryst i små ens stykker, cirka 2 fingers tykkelse.
  2. Kom alle ingredienserne under “Marinade” i en skål, og hæld dine kyllingestykker deri.
  3. Bland hele indholdet godt sammen, så kyllingen er dækket godt ind af cremefraiche og krydderierne.
  4. Lig kyllingen i køleskabet i cirka 40 min, gerne natten over hvis muligt.
  5. Tag en non stick pande (Det er her vi sparer nogen kalorier).
  6. Kom din olivenolie i, og varm panden godt op.
  7. Steg dine kyllingestykker, indtil de er halvfærdige, cirka 2 min på hver side, tag den færdige kylling og lig over på en tallerken.
  8. Skær dit løg i små skiver, eller tern det helt op til dig.
  9. Kom løg, og hvidløg i den samme pande som du har stegt kylling i. Svits løgene og hvidløget indtil løgene begynder og blive bløde.
  10. Kom smørret i, efterfulgt af alle krydderier under “Sauce”.
  11. Husk og fjern de små brændte stykker der kommer op (cremefraichen fra før)
  12. Når du har svitset krydderierne samme med løg, og hvidløg i 15 sekunder, hælder du din tomat passata i panden og lad hele retten simre i cirka 10 min.
  13. Når der er gået 10 min, fjerne du panden fra varmen, og lader tomatsaucen køle helt af.
  14. Når tomatsaucen er kølet helt af, hælder du det i en blender, og blender det helt fint!
  15. Hæld den blendet tomatsauce tilbage i panden, og tænd komfuret på middelvarme.
  16. Hæld din Oma madlavnings fløde i panden og smag til om saucen mangler salt.
  17. Kom dine kyllingestykkerne ned i panden, til den lækre sauce og lad det simre i cirka 15 min, indtil saucen begynder at boble og være dejlig tyk og cremet.Retten er klar til servering.

 

 

Comments are closed.