Portioner i alt: 4
Pr. portion: 444 kcal.
Pr. 100 gram: 136 kcal
Tilberedningstid: 3 timer.
Ingredienser
- Oksesteg uden fedt: 600 gram
- Hvedemel: 2 spsk.
- Rødløg: 114 gram
- Hvidløg: 3 gram
- Tomat: 150 gram
- Aubergine: 200 gram
- Perleløg: 50 gram
- Gulerod: 98 kcal
- Rødvin: 80 gram
- Fond du chef okse: 28 gram
- Olivenolie: 1 tsk.
- Laurbærblade: 3 stk.
- Kanel: 4 gram
- Timian: 2 gram
- Vegeta: 10 gram
- Oregano: 5 gram
- Vand: 500 ml.
- Salt
- Peber
Instruktioner
- Skær løg, gulerod og hvidløg i små tern.
- Skær aubergine i mellemstore tern.
- Kom alle krydderierne i en lille skål, sæt skålen til side.
- Tag en stor gryde frem, eller en trykkoger hvis du ejer sådan en.
- Skyl kødet, og skær det ud i store tern, hæld mel henover kødet og bland det godt sammen.
- Kom olivenolie i gryden, varm det op og tilsæt kødet.
- Svits kødet indtil det er brunet på alle sider.
- Tilføj skålen med krydderierne ned til kødet.
- Tilføj rødvin, og lad rødvin dampe af.
- Tilsæt grøntsagerne og fond bouillon, rør rundt i gryden.
- Tilsæt vand og tomatpure.
- Lad retten simre i cirka 3 timer hvis du ikke bruger en trykkoger. Dog kun en time med trykkogeren.