Tandoori kylling med gurkemeje ris.

Portioner i alt: 4
Pr. portion: 356 kcal. UDEN RIS
Tilberedningstid: 5 timer.

Ingredienser

  • Udbenet Kyllingelår: 600 gram (1140 kcal)
  • Yoghurt 1,5%: 135 gram (60 kcal)
  • Citronsaft: 1 spsk. (6 kcal)
  • Olivenolie: 1 tsk. (27 kcal)
  • Gurkemeje: 6 gram (21 kcal)
  • Garam masala: 5 gram (16 kcal)
  • Tandoori: 15 gram (42 kcal)
  • Stødt koriander: 7 gram (0 kcal)
  • Hvidløg: 9 gram (12 kcal)
  • Spidskommen: 9 gram(32 kcal)
  • Stødt paprika: 9 gram (32 kcal)
  • Basmati ris: 200 gram (704 kcal)
  • Gurkemeje: 2 tsk. (21 kcal)
  • Vegeta: 7 gram (8kcal)
  • Olivenolie: 1 tsk. (27 kcal)
  • Vand: 2 dl (0 kcal)

Instruktioner

  1. Skyl og rens kyllingelår ved at fjerne overskydende fedt.
  2. Kom alle krydderierne i en skål.
  3. Hæld yoghurt, citronsaft, olivenolie på kyllingekødet, smøre det godt ind.
  4. Hæld derefter skålen med krydderierne ned til kyllingen, smør kødet godt ind.
  5. Sæt kylling til hvile i køleskabet i cirka 4-5 timer, gerne natten over.
  6. Bages i 1,5 time ved 160 grader.
  7. Tag en gryde frem som du skal koge ris i.
  8. Skyl risene gentagne gange under koldt vand, indtil vandet fra risene er bleven helt klar.
  9. Kom olivenolie i gryden efterfulgt af 2 tsk. gurkemeje, og vegeta, rør det rundt.
  10. Hæld risene i og 2 dl vand, bring det i kog.
  11. Lad risene koge i 10 min, derefter fjerner du risene fra komfuret, og lader dem hvile under lår i yderligere 10-15 min.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*