Tandoori kylling med gurkemeje ris.

Portioner i alt: 4
Pr. portion: 356 kcal. UDEN RIS
Tilberedningstid: 5 timer.

Ingredienser

  • Udbenet Kyllingel√•r: 600 gram (1140 kcal)
  • Yoghurt 1,5%: 135 gram (60 kcal)
  • Citronsaft: 1 spsk. (6 kcal)
  • Olivenolie: 1 tsk. (27 kcal)
  • Gurkemeje: 6 gram (21 kcal)
  • Garam masala: 5 gram (16 kcal)
  • Tandoori: 15 gram (42 kcal)
  • St√łdt koriander: 7 gram (0 kcal)
  • Hvidl√łg: 9 gram (12 kcal)
  • Spidskommen: 9 gram(32 kcal)
  • St√łdt paprika: 9 gram (32 kcal)
  • Basmati ris: 200 gram (704 kcal)
  • Gurkemeje: 2 tsk. (21 kcal)
  • Vegeta: 7 gram (8kcal)
  • Olivenolie: 1 tsk. (27 kcal)
  • Vand: 2 dl (0 kcal)

Instruktioner

  1. Skyl og rens kyllingelår ved at fjerne overskydende fedt.
  2. Kom alle krydderierne i en skål.
  3. H√¶ld yoghurt, citronsaft, olivenolie p√• kyllingek√łdet, sm√łre det godt ind.
  4. H√¶ld derefter sk√•len med krydderierne ned til kyllingen, sm√łr k√łdet godt ind.
  5. S√¶t kylling til hvile i k√łleskabet i cirka 4-5 timer, gerne natten over.
  6. Bages i 1,5 time ved 160 grader.
  7. Tag en gryde frem som du skal koge ris i.
  8. Skyl risene gentagne gange under koldt vand, indtil vandet fra risene er bleven helt klar.
  9. Kom olivenolie i gryden efterfulgt af 2 tsk. gurkemeje, og vegeta, r√łr det rundt.
  10. Hæld risene i og 2 dl vand, bring det i kog.
  11. Lad risene koge i 10 min, derefter fjerner du risene fra komfuret, og lader dem hvile under lår i yderligere 10-15 min.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*