Bløde fuldkornsboller

Bløde fuldkornsboller (Giver 12 boller, ca. 207 kalorier pr. bolle)

Ingredienser:

– 350 ml lunkent vand

– 50 g frisk gær

– 250 g hvedemel

– 300 g fuldkornsmel for ekstra fibre

– 75 g havregryn for mæthedsfornemmelse

– 1 stort æg

– Kaloriefrit sødemiddel svarende til 30 g honning

– 50 g smør, smeltet og afkølet (eller usødet æblemos for færre kalorier)

– 10 g salt

 

Fremgangsmåde:

  1. Start med Basen: Opløs gær i lunkent vand.
  2. Tørre Ingredienser: Mix hvede- og fuldkornsmel med havregryn og salt.
  3. Sødme og Struktur: Pisk ægget med kaloriefrit sødemiddel, og tilsæt det sammen med smeltet smør eller æblemos.
  4. Ælt de tørre ingredienser i skålen. Start langsomt, øg så farten i 10 minutter.
  5. Form Bollerne: Del dejen, form 12 boller, og lad dem hæve i 30 minutter.
  6. Varm ovnen til 240 grader (varmluft), stil et fad nederst i ovnen.
  7. Drys bollerne med mel, hæld et lille glas vand ned i fadet.
  8. Bag bollerne ved 210 grader i cirka 10-13 min.

 

💡 TIP: En dampskål i ovnen giver en fantastisk skorpe.

 

📸 Brug #InstaKøkken

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*