Bamse boller

Boller – Opskrift til 9 boller

Ingredienser:

– Smør: 50 g

– Mælk: 2 dl

– Gær: 15 g

– Salt: ½ tsk

– Sukker: 25 g

– Honning: 1 tsk

– Æg: 1 stk

– Sigtet hvedemel: 300 g

 

Fremgangsmåde:

  1. Opvarm mælk og smør i en lille gryde, til smøret er smeltet.
  2. Hæld blandingen over i en skål, og lad det køle ned, til det er lunkent. Smuldre gæren i blandingen.
  3. Opløs gæren helt og tilsæt salt, sukker og æg, rør det godt sammen.
  4. Tilsæt mel lidt efter lidt og rør det sammen med et piskeris til at starte med. Når konsistensen bliver tykkere end pandekagedej, skift til en røremaskine.
  5. Hæld resten af melet i og rør det hele med en dejkrog i 8 minutter på middel hastighed. På en Kenwood Chef anvendes hastighed mellem 3½ og 4.
  6. Dejen skal være glat og smidig. Tilsæt mere mel, hvis den er for våd, eller lidt lunkent vand, hvis den er for tør.
  7. Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
  8. Del dejen op i små dejkugler på 75-80 g, læg dem på en bageplade med bagepapir, og placer dem i ovnen (slukket) med et ildfast fad med varmt vand neden under. Lad dem hæve yderligere ½ time.
  9. Tag bollerne og fadet med vand ud, tænd ovnen på 200C almindelig varme.
  10. Pensl bollerne med et pisket æg. Bag dem i den forvarmede ovn i 15-18 minutter.
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*