Disse Chicken Poppers er perfekte med en god dip, eller som kød tilbehør til nudler.
Portioner i alt: 18
Kcal. pr. portion: 57 kcal.
Tilberedningstid: 45 min.
Ingredienser
- Hakket kyllingekød 10% 400 gram
- Mandelmel 5 spsk. (25 gram)
- Æg 58 gram
- Maizena 15 gram
- Bagepulver 1 tsk.
- Spidskommen 1/2 tsk.
- Vegeta 1 tsk.
- Teryakipulver 1,5 tsk.
- Peber 1/4 tsk.
- Hvidløgspulver 1 tsk.
- Wasabi/sesam krydderi (valgfrit)
- Chiliflager (valgfrit)
- Kokossukker 4 spsk. (Brun farin kan bruges)
- Fiskesauce 60 gram
- Soya Sauce 2 spsk.
- Østerssauce 1 spsk.
- Ris eddike 2 spsk.
Instruktioner
- Tænd ovnen på 170 varmluft.
- Kom hk. kyllingekød i en skål, sammen med mandelmel, maizena, bagepulver, æg, spidskommen, teryaki , peber og hvidløgspulver. Mix det hele sammen til en fast fars.
- Gør dine hænder våde, og form 18 små kødboller, placer dem på en stor bradepande med bagepapir på.
- Kom kødbollerne ned i ovnen i cirka 20-25 min.
- Nu er dine kødbollerne færdig, tag dem ud af ovnen og placer på en tallerken.
- Nu skal du lave din sauce, bland Soyasauce, Østers, ris eddike og kokossukker sammen. Lad det stå og simre i en gryde på komfuret, indtil det bliver en tykkere konsistens.
- Hæld saucen oven på kødbollerne, og vend dem så de er helt dækket til af saucen.
- Drys chiliflager, sesam og wasabi/sesam krydderi på dem.