Græsk okse gryderet

Portioner i alt: 4
Pr. portion: 444 kcal.
Pr. 100 gram: 136 kcal
Tilberedningstid: 3 timer.

Ingredienser

  •  Oksesteg uden fedt: 600 gram
  • Hvedemel: 2 spsk.
  • Rødløg: 114 gram
  • Hvidløg: 3 gram
  • Tomat: 150 gram
  • Aubergine: 200 gram
  • Perleløg: 50 gram
  • Gulerod: 98 kcal
  • Rødvin: 80 gram
  • Fond du chef okse: 28 gram
  • Olivenolie: 1 tsk.
  • Laurbærblade: 3 stk.
  • Kanel: 4 gram
  • Timian: 2 gram
  • Vegeta: 10 gram
  • Oregano: 5 gram
  • Vand: 500 ml.
  • Salt
  • Peber

Instruktioner

  1. Skær løg, gulerod og hvidløg i små tern.
  2. Skær aubergine i mellemstore tern.
  3.  Kom alle krydderierne i en lille skål, sæt skålen til side.
  4. Tag en stor gryde frem, eller en trykkoger hvis du ejer sådan en.
  5.  Skyl kødet, og skær det ud i store tern, hæld mel henover kødet og bland det godt sammen.
  6.  Kom olivenolie i gryden, varm det op og tilsæt kødet.
  7. Svits kødet indtil det er brunet på alle sider.
  8. Tilføj skålen med krydderierne ned til kødet.
  9. Tilføj rødvin, og lad rødvin dampe af.
  10.  Tilsæt grøntsagerne og fond bouillon, rør rundt i gryden.
  11. Tilsæt vand og tomatpure.
  12. Lad retten simre i cirka 3 timer hvis du ikke bruger en trykkoger. Dog kun en time med trykkogeren.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*