Portioner i alt: 14
Kcal. pr. portion: 196kcal.
Tilberedningstid: 2 T.
Ingredienser
,,Dejen:
- Hvedemel: 400 gram (1456 kcal)
- Fuldkornsmel: 100 gram (339)
- Minimælk: 3 dl (120 kcal)
- Broccoli: 223 kcal (78 kcal)
- Tørgær: 1 ps (56 gram)
- Salt: 1 tsk. (0 kcal)
- Olivenolie: 1 spsk. (135 kcal)
- Sukker: 1 tsk. (21 kcal)
Fyld
- HK. Oksekød 3-7%: 300 gram (408 kcal)
- Squash: 90 kcal (13 kcal)
- Rød peberfrugt: 73 gram (22 kcal)
- Løg: 72 gram (29 kcal)
- Tomatpure: 15 gram (12 kcal)
- Hvidløgspulver: 1 spsk. (17 kcal)
- Allround krydderi: 1 spsk. (11 kcal)
- Peber: (0kcal)
- Salt: (0 kcal)
- Æg: 1 stk. 42 gram (69 kcal)
Instruktioner
– Dejen:
- Kog broccoli i kogende vand i cirka 10 min, dræn broccoli efterfølgende, og mos det helt fint.
- Opløs gæret i lidt vand, lad det stå i 10 min tildækket.
- Kom det opløste gær i en stor skål, efterfuldt af mælk, sukker, salt og olivenolie.
- Hæld hvedemel og fuldkornsmel i skålen lidt af gangen, imens du ælter dejen.
- Kom den moste broccoli ned til dejen lidt af gangen.
- Når du tænker dejen har den rette konsistens, fast og ikke klisteret. Ligger du den til hævning, i cirka 1-1,5 time, den skal vokse til 3 dobbelt størrelse.
- Når dejen har hævet, tager du den ud af skålen, og laver 14 små kugler.
- Hver kugle flader du ud, og ligger 1 spsk. fyld i, klap den sammen midtover og pres kanten ned med en gaffel.
- Lig piroggerne til efterhævning i cirka 15 min, imens ovnen bliver opvarmet på 180 grader luftvarme.
- Piroggerne pensles med æg og bages i cirka 15 min.
– Fyld
- Brun kødet sammen med krydderierne.
- Kom hakket løg, og peberfrugt i, efterfulgt af revet squash.
- Kom tomatpure i, og 1,5 dl vand.
- Lad kødsaucen simre i cirka 25 min og indtil vandet er kogt ind.