Fuldkorns pirogger

Portioner i alt: 14
Kcal. pr. portion:  196kcal.
Tilberedningstid: 2 T.

Ingredienser

,,

Dejen:

  • Hvedemel: 400 gram (1456 kcal)
  • Fuldkornsmel: 100 gram (339)
  •  Minimælk: 3 dl (120 kcal)
  • Broccoli: 223 kcal (78 kcal)
  • Tørgær: 1 ps (56 gram)
  •  Salt: 1 tsk. (0 kcal)
  • Olivenolie: 1 spsk. (135 kcal)
  • Sukker: 1 tsk. (21 kcal)

    Fyld

  •  HK. Oksekød 3-7%: 300 gram (408 kcal)
  •  Squash: 90 kcal (13 kcal)
  • Rød peberfrugt: 73 gram (22 kcal)
  •  Løg: 72 gram (29 kcal)
  •  Tomatpure: 15 gram (12 kcal)
  •  Hvidløgspulver: 1 spsk. (17 kcal)
  •  Allround krydderi: 1 spsk. (11 kcal)
  •  Peber: (0kcal)
  •  Salt: (0 kcal)
  • Æg: 1 stk. 42 gram (69 kcal)

Instruktioner

–  Dejen:

  1.  Kog broccoli i kogende vand i cirka 10 min, dræn broccoli efterfølgende, og mos det helt fint.
  2. Opløs gæret i lidt vand, lad det stå i 10 min tildækket.
  3.  Kom det opløste gær i en stor skål, efterfuldt af mælk, sukker, salt og olivenolie.
  4.  Hæld hvedemel og fuldkornsmel i skålen lidt af gangen, imens du ælter dejen.
  5.  Kom den moste broccoli ned til dejen lidt af gangen.
  6.  Når du tænker dejen har den rette konsistens, fast og ikke klisteret. Ligger du den til hævning, i cirka 1-1,5 time, den skal vokse til 3 dobbelt størrelse.
  7. Når dejen har hævet, tager du den ud af skålen, og laver 14 små kugler.
  8. Hver kugle flader du ud, og ligger 1 spsk. fyld i, klap den sammen midtover og pres kanten ned med en gaffel.
  9. Lig piroggerne til efterhævning i cirka 15 min, imens ovnen bliver opvarmet på 180 grader luftvarme.
  10.  Piroggerne pensles med æg og bages i cirka 15 min.

    – Fyld

  11. Brun kødet sammen med krydderierne.
  12. Kom hakket løg, og peberfrugt i, efterfulgt af revet squash.
  13. Kom tomatpure i, og 1,5 dl vand.
  14. Lad kødsaucen simre i cirka 25 min og indtil vandet er kogt ind.

 

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*