Disse burgerboller er fantastiske!
Sprøde udenpå, og dejlige fugtige indeni.
Og så gør soltørrede tomater os bare et eller andet ved smagen.
Boller i alt: 9
Kcal. pr. bolle: 191 kcal.
Tilberedningstid: 2 T.
Ingredienser
- Rugmel: 80 gram (232 kcal)
- Manitoba mel: 330 gram (1135 kcal)
- Gær 30 gram (34 kcal)
- Salt 1 tsk (0kcal)
- Sukker 1 tsk (61 kcal)
- Olivenolie 1 tsk (135 kcal)
- Æg 1 tsk: 48 gram (69 kcal)
- Tomatpure 1 spsk ( 12 kcal)
- Soltørrede tomater: (39 kcal)
- Vand 2,5 dl. (0 kcal)
Instruktioner
- Tag en skål frem, kom gær i sammen med håndvarmt vand cirka 1 dl, lad det stå i 7 min.
- Rør rundt i gæret, så det opløses i vandet, kom derefter resten af vandet i og et æg i, rør det rundt, brug evt en rørmaskine.
- Kom rugmel, hvedemel i, ælt/rør det rundt i cirka 6 min.
- Kom Olivenolie, sukker, salt, tomatpure og soltørrede tomater i dejen og rør yderligere rundt i cirka 5 min.
- Lad dejen hæve i 1 time. et mørkt og varmt sted, jeg sætter altid skålen på gulvet ved en varm radiator.
- Form dejen til 9 boller, cirka 93 gram pr bolle, lad dem efterhæve i cirka 45 min.
- Kom bollerne i en forvarmet oven 220 grader varmluft i cirka 12- 15 min.
- Når der er gået 7 min, hælder du et koldt glas vand på bunden af ovnen, det vil skabe damp som gør bollerne fugtige.