Burgerboller m. Soltørrede tomater

Disse burgerboller er fantastiske!
Sprøde udenpå, og dejlige fugtige indeni.
Og så gør soltørrede tomater os bare et eller andet ved smagen.

Boller i alt: 9
Kcal. pr. bolle: 191 kcal.
Tilberedningstid: 2 T.

Ingredienser

  • Rugmel: 80 gram (232 kcal)
  • Manitoba mel: 330 gram (1135 kcal)
  • Gær 30 gram (34 kcal)
  • Salt 1 tsk (0kcal)
  • Sukker 1 tsk (61 kcal)
  • Olivenolie 1 tsk (135 kcal)
  •  Æg 1 tsk: 48 gram (69 kcal)
  •  Tomatpure 1 spsk ( 12 kcal)
  •  Soltørrede tomater: (39 kcal)
  • Vand 2,5 dl. (0 kcal)

Instruktioner

  1. Tag en skål frem, kom gær i sammen med håndvarmt vand cirka 1 dl, lad det stå i 7 min.
  2. Rør rundt i gæret, så det opløses i vandet, kom derefter resten af vandet i og et æg i, rør det rundt, brug evt en rørmaskine.
  3. Kom rugmel, hvedemel i, ælt/rør det rundt i cirka 6 min.
  4. Kom Olivenolie, sukker, salt, tomatpure og soltørrede tomater i dejen og rør yderligere rundt i cirka 5 min.
  5. Lad dejen hæve i 1 time. et mørkt og varmt sted, jeg sætter altid skålen på gulvet ved en varm radiator.
  6. Form dejen til 9 boller, cirka 93 gram pr bolle, lad dem efterhæve i cirka 45 min.
  7. Kom bollerne i en forvarmet oven 220 grader varmluft i cirka 12- 15 min.
  8. Når der er gået 7 min, hælder du et koldt glas vand på bunden af ovnen, det vil skabe damp som gør bollerne fugtige.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*