Prøv denne simple dog lækre italienske opskrift på lasagne.
Opskriften er inspireret af den store italienske kogebog.
Portioner i alt: 2
Kcal. pr. portion: 558 kcal.
Tilberedningstid: 1 T.
Ingredienser
- Hk oksekød 5%: 250 gram (483 kcal)
- Lasagneplader: 100 gram (Fuldkornplader kan også bruges) (358 kcal)
- Gulerod: 70 gram (29kcal)
- Løg: 72 gram (26 kcal)
- Tomat Passata: 200 gram (74 kcal)
- Rødvin: 1 dl (48 kcal)
- Olivenolie: 1 tsk. (23 kcal)
- Mornay sauce 5%: 45 gram (47 kcal)
- Parmesanost: 7 gram (23 kcal)
- Oregano: 1 tsk. (5 kcal)
- Salt (0kcal)
- Peber (0kcal)
Instruktioner
- Snit løg og gulerod helt fint, kom det i en gryde sammen med olivenolie, svits det i cirka 5-6 min.
- Kom hk. oksekød i gryden, brun det.
- Kom rødvin i gryden, og lad det fordampe helt.
- Kom derefter tomat passata og krydderierne i gryden, lad kødsaucen simre i cirka 35 min.
- Tænd ovnen på 220 grader alm. ovnvarme.
- Byg din lasagne op, skiftevis med kødsauce, lasagneplader og ost.
- Drys parmesan ost på toppen af din lasagne, kom lasagnen i ovnen i cirka 30 min.
Lasagnen er klar til servering, med en god let salat som tilbehør.