Prøv denne simple dog lækre italienske opskrift på lasagne.
Opskriften er inspireret af den store italienske kogebog.
Portioner i alt: 2
Kcal. pr. portion: 558 kcal.
Tilberedningstid:  1 T.
Ingredienser
- Hk oksekød 5%: 250 gram (483 kcal)
 - Lasagneplader: 100 gram (Fuldkornplader kan også bruges) (358 kcal)
 - Gulerod: 70 gram (29kcal)
 - Løg: 72 gram (26 kcal)
 - Tomat Passata: 200 gram (74 kcal)
 - Rødvin: 1 dl (48 kcal)
 - Olivenolie: 1 tsk. (23 kcal)
 - Mornay sauce 5%: 45 gram (47 kcal)
 - Parmesanost: 7 gram (23 kcal)
 - Oregano: 1 tsk. (5 kcal)
 - Salt (0kcal)
 - Peber (0kcal)
 
Instruktioner
- Snit løg og gulerod helt fint, kom det i en gryde sammen med olivenolie, svits det i cirka 5-6 min.
 - Kom hk. oksekød i gryden, brun det.
 - Kom rødvin i gryden, og lad det fordampe helt.
 - Kom derefter tomat passata og krydderierne i gryden, lad kødsaucen simre i cirka 35 min.
 - Tænd ovnen på 220 grader alm. ovnvarme.
 - Byg din lasagne op, skiftevis med kødsauce, lasagneplader og ost.
 - Drys parmesan ost på toppen af din lasagne, kom lasagnen i ovnen i cirka 30 min.
 
Lasagnen er klar til servering, med en god let salat som tilbehør.