Tyrkisk Pide m. Spinat & Kødfyld.

Tyrkisk mad, er rigtig lækkert komfort mad, fx disse pide som sælges på gaderne i Istanbul er så lækre, og nemme at lave. Dit fyld kan altid varier, og du bestemmer selv om det skal være med spinat og ost, eller kød og grøntsager,

Portioner i alt: 5
Kcal. pr. portion: 261 kcal.
Tilberedningstid: 60 min.

Ingredienser

  • Dej:
  • Hvedemel 260 gram
  • Tørgær 1 ps.
  • Græsk yoghurt 2% 100 gram
  • Vand 120 gram
  • Olivenolie 1 tsk.
  • Salt
  • Hvidløgspulver 1 tsk.
  • Løgpulver 1 tsk.

Spinatfyld

  • Babyspinat 200 gram
  • COOP salatost 200 gram
  • Æg 2 stk 56 gram pr æg.

Instruktioner

  1. Kom håndvarmt vand, olivenolie og gær i en skål, dæk skålen med husholdningspapir i 10 min.
  2. Kom yoghurt, salt, hvidløgspulver, løgpulver og mel i skålen med gær.
  3. Ælt det hele godt sammen med håndkraft eller rørmaskine, indtil du har en fast blød dej. Det kan varier lidt om der skal ekstra mel i, dejen skal være fast og lidt klisteret dog ikke særlig meget.
  4. Når du har en fast dej, som du tænker har den ønskede konsistens, form den til en kugle og smør den med lidt olivenolie på toppen.
  5. Lig den tildækket med husholdningsfilm til at hæve et mørkt og varm sted i 45 min.
  6. Tænd din oven på 180 grader varmluft.
  7. Tag din dej kugle ud, og halver den midt over.
  8. Tag den ene halve styk og lig det på et meldrysset bord, form dejen til en stram kugle.
  9. Drys lidt mel på dej kuglen, og brug en kagerulle til at rulle dejen rektangulært, tykkelsen skal være som på en alm pizzabund.
    Min længde på Pide var målt efter bradepandens størrelse, fra det ene hjørne tværs ned til det andet hjørne.
  10. Kom bunden på bagepapir, og kom det ønskede fyld midt på bunden, med cirka 3 cm afstand til enderne og cirka 2 cm afstand i kanterne.
  11. Klem enderne sammen, indtil de danner et spids.
  12. Hiv kanterne cirka 2 cm henover fyldet, det gør du hele vejen rundt.
  13. Pensel kanten og enderne med mælk, og drys med sesam.
  14. Giv Pide cirka 15 min i en forvarmet ovn.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*