Portioner i alt: 4
Pr. portion: 356 kcal. UDEN RIS
Tilberedningstid: 5 timer.
Ingredienser
- Udbenet Kyllingelår: 600 gram (1140 kcal)
- Yoghurt 1,5%: 135 gram (60 kcal)
- Citronsaft: 1 spsk. (6 kcal)
- Olivenolie: 1 tsk. (27 kcal)
- Gurkemeje: 6 gram (21 kcal)
- Garam masala: 5 gram (16 kcal)
- Tandoori: 15 gram (42 kcal)
- Stødt koriander: 7 gram (0 kcal)
- Hvidløg: 9 gram (12 kcal)
- Spidskommen: 9 gram(32 kcal)
- Stødt paprika: 9 gram (32 kcal)
- Basmati ris: 200 gram (704 kcal)
- Gurkemeje: 2 tsk. (21 kcal)
- Vegeta: 7 gram (8kcal)
- Olivenolie: 1 tsk. (27 kcal)
- Vand: 2 dl (0 kcal)
Instruktioner
- Skyl og rens kyllingelår ved at fjerne overskydende fedt.
- Kom alle krydderierne i en skål.
- Hæld yoghurt, citronsaft, olivenolie på kyllingekødet, smøre det godt ind.
- Hæld derefter skålen med krydderierne ned til kyllingen, smør kødet godt ind.
- Sæt kylling til hvile i køleskabet i cirka 4-5 timer, gerne natten over.
- Bages i 1,5 time ved 160 grader.
- Tag en gryde frem som du skal koge ris i.
- Skyl risene gentagne gange under koldt vand, indtil vandet fra risene er bleven helt klar.
- Kom olivenolie i gryden efterfulgt af 2 tsk. gurkemeje, og vegeta, rør det rundt.
- Hæld risene i og 2 dl vand, bring det i kog.
- Lad risene koge i 10 min, derefter fjerner du risene fra komfuret, og lader dem hvile under lår i yderligere 10-15 min.