Portioner i alt: 4
Pr. portion: 486 kcal
Tilberedningstid: 60 min
Ingredienser
- Lammekød inderlår i tern: 400 gram(640 kcal)
- Basmati ris: 200 gram (700 kcal)
- Laurbærblad: 3 stks (22 kcal)
- Færdiglavet hønsebouillon: 400 gram (60 kcal)
- Frisk Koriander: 20 gram (5 kcal)
- Hvidløg: 9 gram (8 kcal)
- Babyspinat: 150 gram (38 kcal)
- Stødt spidskommen: 1 spsk. (32 kcal)
- Frisk ingefær: 9 gram (7 kcal)
- Løg: 114 gram (46 kcal)
- Karrypulver: 25 gram (85 kcal)
- Grøn chili: 13 gram (8 kcal)
- Rapsolie: 1 tsk. (48 kcal)
- Græsk yoghurt 2%: 200 gram (112 kcal)
- Kanelstang: 25 gram (68 kcal)
- Gurkemeje: 6 gram (21 kcal)
- Garam masala: 3 spsk. (47 kcal)
Instruktioner
- Skær lammekød i mellemstore tern.
- Kom yoghurt, hvidløg, ingefær, 1 tsk salt og lammekød i en pose, lad det stå i køleskabet i 2-3 timer.
- Skyl dine ris, og lad dem stå i blød i cirka 1 time.
- Skær løg i skiver, og steg det i en gryde med rapsolie i.
- Steg løg indtil de begynder at blive brune og ikke sorte.
- Skrue varmen ned til lav, og fjern halvdel af de karamelliseret løg.
- Kom kanelstang, laurbærblade, garam masala, spidskommen, karry pulver, gurkemeje ned i gryden, svits det i cirka 30 sekunder.
- Tilføj lammekødet og resten af marianden, hønsebouillon, koriander, grøn chili ned i gryden.
- Rør det hele godt sammen, skrue komfurets varme helt op indtil det retten begynder at koge.
- Når det koger, skruer du varmen ned til medium og lad det simre i cirka 45 min, eller indtil lammekødet er helt mørt.
- Kog risene, som anbefalet bag på pakken.
- Når lammekødet er mørt, og saucen i gryden er tyk og cremet, hælder du kogte ris henover kødet.
- Pynt med de resterende karamelliseret løg.