Biryani med lammekød

Portioner i alt: 4
Pr. portion: 486 kcal
Tilberedningstid:  60 min

Ingredienser

  •  Lammekød inderlår i tern: 400 gram(640 kcal)
  • Basmati ris: 200 gram (700 kcal)
  • Laurbærblad: 3 stks (22 kcal)
  • Færdiglavet hønsebouillon: 400 gram (60 kcal)
  • Frisk Koriander: 20 gram (5 kcal)
  • Hvidløg: 9 gram (8 kcal)
  • Babyspinat: 150 gram (38 kcal)
  • Stødt spidskommen: 1 spsk. (32 kcal)
  •  Frisk ingefær: 9 gram (7 kcal)
  • Løg: 114 gram (46 kcal)
  • Karrypulver: 25 gram (85 kcal)
  •  Grøn chili: 13 gram (8 kcal)
  •  Rapsolie: 1 tsk. (48 kcal)
  •  Græsk yoghurt 2%: 200 gram (112 kcal)
  •  Kanelstang: 25 gram (68 kcal)
  •  Gurkemeje: 6 gram (21 kcal)
  •  Garam masala: 3 spsk. (47 kcal)

Instruktioner

  1.  Skær lammekød i mellemstore tern.
  2. Kom yoghurt, hvidløg, ingefær, 1 tsk salt og lammekød i en pose, lad det stå i køleskabet i 2-3 timer.
  3. Skyl dine ris, og lad dem stå i blød i cirka 1 time.
  4. Skær løg i skiver, og steg det i en gryde med rapsolie i.
  5.  Steg løg indtil de begynder at blive brune og ikke sorte.
  6.  Skrue varmen ned til lav, og fjern halvdel af de karamelliseret løg.
  7. Kom kanelstang, laurbærblade, garam masala, spidskommen, karry pulver, gurkemeje ned i gryden, svits det i cirka 30 sekunder.
  8. Tilføj lammekødet og resten af marianden, hønsebouillon, koriander, grøn chili ned i gryden.
  9.  Rør det hele godt sammen, skrue komfurets varme helt op indtil det retten begynder at koge.
  10. Når det koger, skruer du varmen ned til medium og lad det simre i cirka 45 min, eller indtil lammekødet er helt mørt.
  11.  Kog risene, som anbefalet bag på pakken.
  12. Når lammekødet er mørt, og saucen i gryden er tyk og cremet, hælder du kogte ris henover kødet.
  13. Pynt med de resterende karamelliseret løg.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*