Boller i Karry

Portioner i alt: 20
Kcal. pr. portion: 46 kcal pr kødbolle
Tilberedningstid: 50 min.

Ingredienser

 

Kødboller:

  • Hakket kyllingekød 3-6% 400 gram
  •  Æg 1 stk.
  • Havregryn 1 spsk. (5 gram)
  • Løg 114 gram
  • Hvidløg 1 fed
  • Karry pulver 2 tsk.
  •  Gurkemeje 1 tsk.
  • Peber
  • Vegeta 1 tsk.
  • Stødt Paprika ½ tsk.

Sauce:

  • Løg 110 gram
  • Fond du chef vegetable 1 stk.
  • Rapsolie 1 spsk.
  • Hvedemel 2 spsk.
  • Vand 400 ml
  • Karrypulver 2 tsk.
  •  Gurkemeje 1 tsk.
  •  Cayenne peber 1 tsk.
  • Laurbærblade 1 tsk.
  • Oma madlavningsfløde 250 mlValgfrit Topping:
  • Revet æble 26 gram – 12 kalorier
  • Nødder og rosin blanding (Coop) 11 gram – 124 kalorier

Instruktioner

 

  1. Start med at lave kødbollerne. Hak løg i små tern helt fint. Bland derefter resten af ingredienserne sammen i en skål, og form 20 kødboller ( cirka 20 gram rå vægt pr kødbolle).
  2. Lig kødbollerne i cirka 45 min i køleskabet.
  3. Varm en pande op med rapsolie, kom løgtern, krydderierne og fond i rør rundt I cirka 1 min, kom derefter 1 spsk. hvedemel i og rør rundt i cirka 20 sekunder. Hæld vand i panden.
  4. Kom kødbollerne i panden med vand, og lad dem simre ved lav varme i cirka 10 min.
  5. Tag låget af panden, og hæld Oma madlavningsfløde i og lad det simre med låg på i yderligere 6-7 min. Eller indtil kødbollerne er færdige, og du har en lækker cremet sauce.
  6.  Retten er klar til servering.Jeg serverer ris, og grøntsager til.
    – Velbekomme

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*