Portioner i alt: 20
Kcal. pr. portion: 46 kcal pr kødbolle
Tilberedningstid: 50 min.
Ingredienser
Kødboller:
- Hakket kyllingekød 3-6% 400 gram
- Æg 1 stk.
- Havregryn 1 spsk. (5 gram)
- Løg 114 gram
- Hvidløg 1 fed
- Karry pulver 2 tsk.
- Gurkemeje 1 tsk.
- Peber
- Vegeta 1 tsk.
- Stødt Paprika ½ tsk.
Sauce:
- Løg 110 gram
- Fond du chef vegetable 1 stk.
- Rapsolie 1 spsk.
- Hvedemel 2 spsk.
- Vand 400 ml
- Karrypulver 2 tsk.
- Gurkemeje 1 tsk.
- Cayenne peber 1 tsk.
- Laurbærblade 1 tsk.
- Oma madlavningsfløde 250 mlValgfrit Topping:
- Revet æble 26 gram – 12 kalorier
- Nødder og rosin blanding (Coop) 11 gram – 124 kalorier
Instruktioner
- Start med at lave kødbollerne. Hak løg i små tern helt fint. Bland derefter resten af ingredienserne sammen i en skål, og form 20 kødboller ( cirka 20 gram rå vægt pr kødbolle).
- Lig kødbollerne i cirka 45 min i køleskabet.
- Varm en pande op med rapsolie, kom løgtern, krydderierne og fond i rør rundt I cirka 1 min, kom derefter 1 spsk. hvedemel i og rør rundt i cirka 20 sekunder. Hæld vand i panden.
- Kom kødbollerne i panden med vand, og lad dem simre ved lav varme i cirka 10 min.
- Tag låget af panden, og hæld Oma madlavningsfløde i og lad det simre med låg på i yderligere 6-7 min. Eller indtil kødbollerne er færdige, og du har en lækker cremet sauce.
- Retten er klar til servering.Jeg serverer ris, og grøntsager til.
– Velbekomme