Portioner i alt: 22
Kcal. pr. portion: 74 kcal pr cookie
Tilberedningstid: 30 min.
Ingredienser
- Kikærter i dåse: 330 gram (380 kcal)
- Hvedemel: 85 gram (309 kcal)
- Brun farin: 85 gram (332 kcal)
- Blød smør saltet: 35 gram (215 kcal)
- Rå æg: 2 stk. (160 kcal)
- Vaniljearoma: 2 tsk. (0 kcal)
- Bagepulver: 2 tsk. (7 kcal) – Mandelmælk(minimælk kan bruges): 30 gram (4 kcal)
- Toblerone: 43 gram (212 kcal)
Instruktioner
1. Dræn kikærterne for vand, lad dem dryppe af i par minutter.
2. Tænd ovnen på 180 varmluft.
3. Kom dine kikærter i en blender, blend dem helt smooth. Det kan være du skal komme 1 spsk. vand i. Hvis massen er for tyk.
4. Pisk smør, og brun farin sammen i cirka 3-4 min.
5. Bland hvedemel, bagepulver sammen i en lille skål.
6. Kom kikært pure ned i skålen med det blandet smør. Bland det godt sammen.
7. Tilsæt de to æg, bland det godt sammen.
8. Kom vaniljearoma ned i den samme skål, efterfulgt af hvedemel, og mandelmælk. Brug en mixer til at blande massen godt sammen. ø9. Nu burde du ha en tyk cookies konsistens dej. Hvis ikke, så kan det være den mangler lidt mel.
10. Hak Toblerone helt fint, og kom det i skålen med cookie dough.
11. Mål hele cookie dough og divider med 22 for at se hvor meget hver af din cookie skal veje. Min var en fuld teske størrelse med top.
12. Kom dine cookies ned i ovnen i cirka 10-12 min. Lad dem køle af på en rist. – Dine cookies burde være en lille smule sprøde, i kanten og helt bløde i midten.