Græsk inspireret kylling frikadeller

Disse græske kylling frikadeller, vil tag dine smagsløg sydpå.

Jeg serverer dem med pitabrød, og en lækker græsk salat til.

 

 

 

Frikadeller i alt: 18
Kcal. pr. Frikadelle: 56 kcal.
Tilberedningstid: 50 min.

 

Ingredienser

  • Hk. kyllingekød 3-6% 400 gram
  • Sort oliven 39 gram
  • Grønne Oliven 50 gram
  • Rød peberfrugt 100 gram
  • Rødløg 114 gram
  • Hvedemel 12,1 gram
  • Cheasy Salatost 3% 100 gram
  • Rapsolie 1 spsk (15gram)
  • Tørret timian 1 tsk.
  • Hvidløgspulver 1tsk.
  • Salt 1/2 tsk.
  • Peber

Instruktioner

  1. Vi starter med at “brænde” din peberfrugt, direkte på komfuret (stol på mig). Du skal vende og dreje den direkte på komfuret ved direkte varme, indtil peberfrugten er bleven hel blød. Den kommer til at være helt sort, men det gør ikke noget. Denne procedure kommer til at giv peberfrugten en hel anden duft, samt sød smag som vi skal bruge i frikadellerne.
  2. Når peberfrugten, er bleven blød, skal du pille alt det sorte af og vaske den under koldt vand så der ikke er noget sort tilbage. Nu snitter vi peberfrugten i små tern, og ligger til side i en skål.
  3. Kom dine oliven i en hakker eller blender, giv dem lige par sekunder så de er groft hakket. Det samme gør du med rødløg.
  4. Kom kyllingekød ned i en skål med de hakkede oliven, og rødløg.
  5. Tilsæt din fetaost, mel, peberfrugten og alle krydderierne.
  6. Mix det med en håndmixer, så farsen holder bedre sammen under stegning.

 

 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*