Portioner i alt: 9
Pr. portion: 195 kcal.
Tilberedningstid: 45 min.
Ingredienser
- Hvedemel: 250 gram
- Bagepulver: 2 gram
- 1 dl lunkent vand:
- Salt: 1 tsk.
- Stødt paprika: 3 tsk.
- Becel let: 50 gram
- Kyllinge inder filet: 200 gram
- Philadelphia light: 150 gram
- Cheddarost: 20 gram
- COOP salatost: 50 gram
- Syltede jalapenos: 50 gram
- Cayennepeber: 2 spsk.
- Stødt koriander: 1 tsk.
- Spidskommen: ½ tsk.
- Chiliflager: 1 spsk.
- Salt
- Peber
Instruktioner
- Kog kylling i en gryde med vand, uden salt.
- Kom, hvedemel, bagepulver, vand, becel let, stødt paprika, salt i en skål.
- Ælt dejen i cirka 10-15 min, indtil den er blevet fast og glat.
- Læg dejen til side i en skål, imens du forbereder fyldet.
- Kom den kogte kylling ned i en skål, og kom, Philadelphia, salatost. jalapenos, krydderierne og cheddar ost i.
- Pisk det hele godt sammen, smag til om der mangler salt eller peber.
- Tag din dej frem, og lav 9 lige store stykker.
- Tag hvert lille styk dej, og rul det ud til en rund tortilla, dejen skal være papirtyndt.
- Kom kyllingefyld i midten, og rul tortillaen sammen som en forårsrulle. Sørg for at der ikke kan flyde fyld ud i enderne. Dette gør du med alle 9 stykker dej.
- Du kan vælge og stege dine taquitos, eller brug airfryer, eller bruge ovnen. Du vil opnå størst sprødhed med stegning i olie men det vil også betyde flere kalorier pr. styk. Jeg lavede mine i airfryeren.